Waarom de nood hoog is...


UIT JE JASJE GROEIEN….


We zijn een allerlaatste kans opvang. Met andere woorden, als wij nee (moeten) zeggen tegen een aanvraag tot opvang betekent dat in de praktijk ook vaak de dood van een onschuldig dier. En we hebben geen woorden die kunnen beschrijven hoe zwaar ons dat valt. We doen meer dan onze uiterste best, proberen altijd nog een extra plaatsje te creëren om een onnodige vervroegde dood te voorkomen maar onze opvangcapaciteiten en financiële middelen blijven te beperkt waardoor er gezonde dieren sterven. En dat voelt vreselijk, niet alleen voor ons maar voor iedere echte dierenvriend. Het is onmogelijk een keuze te moeten maken tussen dieren die we nog wel een kans kunnen bieden en de dieren wier levens worden beëindigd door onze keuzes.


Maar de dodingen binnen de asielen lopen op. Dieren trekken de stressvolle asielomstandigheden niet, zijn behept met kostbare medische kwalen en/of worden ter dood veroordeeld door niet deskundige gedragsdeskundigen. Een asieldier is vaak zichzelf niet en een gedragstest is een momentopname. Een dier is een individu, zo ook hun problemen of beter omschreven, hun tijdelijk ongewenste gedrag. Er mag gewoonweg niet worden beoordeeld op afkomst, leeftijd of rasgroep. Opvang in veiligheid, rust, zonder tijdsdruk en in handen van een vertrouwenspersoon zijn slechts basisbehoeften voor het uiteindelijk kunnen vinden van een ‘herplaatsingsmatch made in heaven’. De jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat dieren de geboden kansen met alle hen ter beschikking staande pootjes aangrijpen mits ze de kans maar krijgen.


Veel te vaak horen wij nog beweren dat dieren in Nederland en België niet gedood worden binnen de asielen. Dat is iets wat asielen ook vaak pretenderen, weliswaar met de nodige mitsen en maren. En juist die mitsen en maren zijn té rekbaar! Er is geen landelijk euthanasiebeleid, geen meldingsplicht en ieder asieldier is overgeleverd aan de gratie van de handen waarin het terechtkomt. Zo simpel is het! Daarbij zijn dierenasielen vaak beperkt in de mogelijkheden. Ze werken op commerciële basis en moeten daarbij de veiligheid voor de sterk in kunde wisselende verzorgers in het oog houden. Maar eigenlijk is dieren beschermen ook de verplichting op je nemen om omstandigheden te creëren waarin dieren wel tot rust en tot hun recht komen. Van die eigenlijke plicht van de mensheid tegenover de dieren zijn wij ons wél bewust.


De mogelijkheid tot het kunnen voorzien in alle basisbehoeftes van de dieren die elders gedood zouden worden, een kleine uitbreiding van onze faciliteiten zou fijn zijn. Een grote uitbreiding van onze opvangmogelijkheden zou fantastisch zijn, vooral voor die dieren. Maar de dieren zijn en blijven geheel afhankelijk van u. Ze zijn volkomen afhankelijk van uw giften en donaties. Maar vergis u niet, omdat wij iedere euro in zijn geheel en rechtstreeks aan de dieren in nood besteden kunnen wij met relatief weinig middelen ontzettend veel realiseren. We willen graag dicht bij de basis blijven, wars van hoge kosten en geen enkele vorm van bureaucratie is onze visie. Veel van dieren houden, er dag en nacht voor zorgen, observeren en ze als vrienden beschouwen.

Wij verrichten geen wonderen, we creëren kansen voor de elders kansloze…
 

Help ons om hun levens te redden met een gift op:
NL91 INGB 0009 6775 27 ten name van Dier en Project te Nispen of word nu donateur. 

      
Uw gift (hoe klein dan ook) is meer dan welkom!
   

 

Stichting Dier en Project,
Dennestraat 9,
4709 PR Nispen

Ten name van; Dier en Project

Iban; NL 91INGB0009677527

Bic; INGBNL2A


Onderstaand slechts een kleine selectie van een aantal willekeurige dieren die hier verblijven of verbleven. In totaal boden wij namelijk onderdak, waren betrokken bij de herplaatsing van 3000 honden en duizenden katten. Het is slechts bedoeld om u een indruk te geven van hetgeen wij doen. Let wel: deze dieren zijn niet beschikbaar voor adoptie, het zijn vaste bewoners of ze werden eerder al geadopteerd.        

Terror-Ted leek onherplaatsbaar vanuit het asiel.
In de opvang bleek hij (ook na castratie) niet over al teveel terror te beschikken en hij werd zeer succesvol herplaatst.
Oud en kansloos in een asiel beland nadat het baasje werd opgenomen in een verzorgingstehuis.
Behept met ernstige verlatingsangst maar toch vonden wij zijn ultieme familie die beschikt over inlevingsvermogen en geduld! Nu omringd met zorg en liefde...
Na twee jaar asiel zat zijn tijd erop, doding dreigde....
Wij vonden zijn ultieme voor altijd thuis-huis en Bink is een onvoorstelbare lieverd!
Bikkel werd ter doding achtergelaten bij de dierenarts, hij had de pup gebeten! Wij noemen dat een pup opvoeden.
Na castratie, opvang en observatie zeer succesvol herplaatst!
Hij dreigde te worden gedood omdat hij deed wat hij moest doen... Zijn mensen beschermen!
Na castratie, 6 maanden opvang en observatie is Amon succesvol herplaatst als volwaardig familielid.
Charles kwam 15 jarige leeftijd zwaar verwaarloosd in een asiel terecht...
Inmiddels is hij ruim 16 jaar en verblijft hij bij ons in de opvang...
Nina was al wat ouder, behept met hormoongerelateerde epilepsie en moest vanwege glaucoom beide ogen missen. Ze dreigde te worden gedood.
Inmiddels in permanente opvang. Ze is dankbaar en zielsgelukkig!
Zo werd Lente gevonden in een flat in Roosendaal in november 2013.
Lente hield onherstelbare fysieke schade over aan haar doorstane ontberingen. Ze is zwaar suikerpatiënt en is volledig blind. Ze behoeft 24 uur per dag zorg en die krijgt ze bij Dier en Project. Lente overleed december 2016.
Afkomstig uit Barneveld. Door de dierenpolitie hier gebracht in oktober 2014. Gipsy was bang en kaal.
Ze leefde haar gedroomde leventje bij Dier en Project. Gipsy overleed begin 2017.
Een jaar opgesloten zitten in een klein kistje ging onze Remy fysiek en mentaal niet in de koude kleren zitten.
Jarenlang een vaste bewoner van Dier en Project. Kat 'Meneer van der Sande' werd overigens uit het riool gered.
Bruno is een voormalige kettinghond. Kwam in een Ned. asiel terecht en was onherplaatsbaar. Toen men voornemens was om hem te doden kwam hij bij ons in de opvang. Hij leek een oude hond.
Bruno is geen allemansvriend, hij bleef bij ons en had het prima naar zijn zin. Bruno overleed op 3 oktober 2017.
Gino was een asielhond met een naar broodfokverleden. Hij moest een zware operatie ondergaan maar heeft een kwetsbaar bewegingsapparaat.
Gino kan hier naar eigen behoefte bewegen. Zijn eerdere angsten hebben ons doen besluiten dat Gino bij ons blijft.
Kika keerde ontelbaar veel keren terug in het Ned. asiel. Uiteindelijk kwam ze naar hier.
Haar absoluut op meer dan foute wijze 'getraind' zijn heeft haar blijvende mentale problemen bezorgd. Hier houden we rekening met haar 'problemen' en bieden we Kika een mooi leventje.
Broodmager en onder de jeugdschurft kwam Jochie uit Purmerend.
Uitgegroeid tot onze letterlijk en figuurlijk grootste vriend, 81 kg schoon aan de haak leefde Jochie hier zijn ultieme hondenleven. Helaas is hij in mei 2015 overleden.
Tommie werd op het nippertje gered uit een brandend huis te Amsterdam.
Onzindelijk en met neurologische schade was hij nergens meer welkom. Hij mocht hier zijn oude dag beleven.
Jalan was amper een half jaartje jong toen hij mager, extreem bang en gewond werd gevonden op de snelweg regio Utrecht.
Na ruim een half jaar opvang inmiddels succesvol geplaatst.
Sofie werd ter doding achtergelaten bij een dierenarts omdat ze een kindje zou hebben gebeten.
Het bleek hier in de opvang echter een schat van een hondje te zijn en werd uitermate liefdevol geadopteerd.
Soul kwam als oude ziel in een asiel terecht. Hij mocht hier zijn laatste dagen slijten.
Oude honden horen te worden omringd met liefde!
Diego werd in het verleden zwaar mishandeld en een gebroken poot werd niet behandeld.
Inmiddels herplaatst en leeft zijn leven als een baron.
Golden retriever pup Sofie beschikte bij haar geboorte over een goede stamboom maar niet over juist aangesloten plasbuizen. Ondanks dat het operabel was zou ze worden gedood.
Wij lieten Sofietje opereren en nu leeft ze een volwaardig hondenleventje bij haar liefdevolle adoptanten.
Een hond op de vlucht en niemand die naar hem op zoek was. Hij heeft vele ontberingen doorstaan en heel veel risico's gelopen. Zo stak hij o.a. tijdens het spitsuur tot tweemaal toe de A58 over.
Uiteindelijk gevangen met behulp van een vangkooi. Na opvang herplaatst en met zijn mooie hondenkontje middenin de spreekwoordelijke roomboter beland.
Bes (van oud besje) kwam samen met Bo verwaarloosd in het asiel terecht.
Bo mist een oog ten gevolg van een niet behandelde beschadiging. Ze werden samen geadopteerd.
Muisje kwam bejaard en doodziek in het asiel terecht: gedoemd te sterven.
Hier werden haar kennelhoest en blaasontsteking behandeld, haar ontstoken baarmoeder werd operatief verwijderd. Na herstel werd Muis liefdevol geadopteerd!
Sugar trok het niet in het Ned. asiel en men was voornemens om haar 'uit haar lijden te verlossen'.
Ze kwam bij ons in de opvang en werd zeer succesvol herplaatst.
Geboren en getogen binnen een familie waar hij tot op het bot toe werd getreiterd. Hij ontwikkelde angstagressie en de autoriteiten grepen in.
Hij kwam in de opvang en knapte zienderogen op. Sky blijft voor altijd op zijn opvangadres.
Boom werd aan een boom gebonden en achtergelaten. Boom was geslagen en verslagen.
De schat bleek 10 jaar en was helemaal nergens welkom. Hij kwam hier in de opvang en werd na een half jaartje herplaatst. Hij vond zijn hemel op aarde...
Sokje kwam hoogbejaard als zwerfster in het asiel terecht.
Ze mocht bij ons haar oude dag slijten!
Haar rondom beschadigde halsstreek doet ons het ergste vermoeden.
Na binnenkomst in de opvang linkte de voormalige zwerfster de handen die haar wonden zalfde. We waren tot tranen toe geroerd... We noemen haar Marmer met een hartje van goud.
Gevangen gedurende een sterilisatieproject van zwerfkatten. Ze bleken beiden verstrikt te hebben gezeten in een stropersstrop en missen daardoor een achterpoot.
Terugplaatsing op vindplaats bleek geen optie. Ze wonen in ons Kattenwoud.
Onder deze enorme stapel (te verpulveren) hout bevonden zich een aantal verweesde en verwilderde kittens.
We wisten ze in veiligheid te brengen. Na socialisatie succesvol geplaatst.

Nieuwe reacties